teambuilding

Workshop

Samenwerken

je leert het van de ander

Vertrouwen op de ander, open communiceren, aandacht hebben voor de ander, jezelf profileren, elkaars kracht gebrui­ken, veilig­heid creëren, timing, je laten helpen, je afhankelijk op durven stellen: vitale componenten van samen­werken.

Je kunt er lang over praten, maar de enige manier om goed te leren samenwerken is het aan den lijve te ondervinden.

In onze workshops gebruiken wij acrobatiek: een actieve en speel­se werk­vorm om samenwerkingsvaardigheden, houdingen en onder­linge verhou­dingen duidelijk zichtbaar en daadwerkelijk voel­baar te ma­ken. Door de directe ervaring wordt de kern van samenwer­ken bloot­gelegd. Deelnemers koppelen hun ervaringen aan concrete situaties uit hun dagelijks leven.

 

werkwijze

De samenwerkingsworkshop vormt een onderdeel van een verder door u verzorgde training of opleiding. In overleg met u wordt de workshop aangesloten op het thema en de behoeften van de deelnemers. De workshop duurt 1 à 2 uur, afhanke­lijk van de ruimte binnen uw trai­ning en het doel dat u wenst te berei­ken.

We beginnen de workshop met een korte acrobatiekdemonstratie. Hierin wordt het conceptuele kader voor de workshop in beeld en verhaal aange­bracht.

Vervolgens gaan de deelnemers na een korte instructie zelf aan de slag met eenvoudige oefeningen voor twee of meer personen, met aandacht voor beveiliging. Tijdens en tussen de oefenin­gen door vertel­len de deelne­mers elkaar wat ze bij zichzelf en de ander zijn tegenkomen en wat ze van elkaar nodig blijken te hebben om prettig samen te werken. Hier­bij wordt aangeslo­ten bij de theorie uit het conceptuele kader.

De bijeenkomst wordt gezamenlijk in stijl afgesloten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s